Оголосили програму 27-го Львівського міжнародного БукФоруму

У події візьмуть участь понад 300 учасників з п'яти континентів.

137 онлайн-подій (а це 31 тематичний кластер і спецпроєкт) увійшли до програми 27-го Львівського міжнародного БукФоруму, який відбудеться 16-20 вересня вперше в онлайн-форматі. Як поінформував сьогодні "Форум видавців", безпосередню участь у цій події візьмуть понад 300 учасників, серед яких 23 іноземних автори з п'яти континентів, передає "Еспресо.Захід". 

За словами програмної директорки 27-го БукФоруму Софії Челяк, у фокусі цьогорічної форумної програми – "Перепис населення: знати, хто ми є" (куратор теми –  літературознавиця і критикиня Ганна Улюра). І вибрана ця тема геть невипадково. Бо останній і єдиний перепис населення у незалежній Україні був ще 2001 року. А щоби якісно керувати, формувати політику, планувати розвиток, скорочувати ризики, відповідати на кризу, аналізувати ринки для бізнесу та втілювати програми соціальної допомоги, треба провадити такі переписи населення що десять років. Принаймні так рекомендує Фонд народонаселення ООН.

"Кожна дискусія, читання, розмова, лекція — це відповідь на одне з 8 питань опитувальника,  – каже Софія Челяк. –  Усі спікери та спікерки у програмі — не випадкові. Вони готові чесно відповідати, а ми — слухати і почути".

Почесна гостя фестивалю — американська письменниця та музикантка Патті Сміт. Спеціальні гості — мексиканська письменниця Фернанда Мельчор, австралійська письменниця Гізер Морріс, британський письменник Пітер Померанцев.

Вагомо, що цьогоріч навколо BookForum об’єдналися 6 літературних фестивалів, які проводитимуть події у межах спецпроєктів: Мистецький Арсенал, Мистецький фестиваль "Ї", Кримський інжир, Translitarium, Острів Європи та Meridian Czernowitz. У новий формат трансформовано і "Ніч поезії та музики non-stop".

Як вагомо і те, що всі події 27-го БукФоруму –  безкоштовні. Онлайн-трансляції можна буде переглядати на сайті bookforum.ua.