У Луцьку змагатимуться лицарі

5-6 вересня в місті вчетверте відбудеться відкритий Кубок України з середньовічного бою.

Про це повідомляють на сторінці фестивалю "Середньовічний Лучеськ", передає "Еспресо.Захід".

Дійство проведуть на території Луцького замку Любарта. Тут відбудуться відбіркові змагання до національної збірної з середньовічного бою "Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків". У них візьмуть участь понад 100 лицарів, які зійдуться в масових та індивідуальних поєдинках. Організатори повідомляють, що змагання відбуватимуться в номінаціях "16 на 16", "10 на 10", "5 на 5", "3 на 3", "щит і меч", "довгий меч", "древкова зброя".

Планують змагання з луків арчер-таґ (перестрілка лучників стрілами з м’якими наконечниками). Також діятимуть такі зони: фехтування, стрільби з лука, аматорський лучний турнір, середньовічна костюмерна, ярмарок майстрів автентичних ремесел, смачна кухня та багато іншого.

"Родзинкою" змагань є саме лицарі. Так намагаються популяризувати Луцьк для туристів.

Додамо, що вхід на фестиваль платний. Для дорослих квиток на один день коштуватиме 80 грн, для дітей – 40. Дводенна перепустка обійдеться у 100 і 50 грн відповідно. Організатори зазначають, що торік дійство було у форматі фестивалю, а цьогоріч акцентуватимуть саме на змаганнях. Для всіх відвідувачів обов’язковим є дотримання карантинних вимог: маски та дистанція.