Театр Острога — один з найкращих аматорських в Україні

Аматорський колектив театралів з Острога переміг у XXV Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва "Від Гіпаніса до Борисфена".

Про це повідомляє Рівненська облдержадміністрація, передає "Еспресо.Захід".

Усього в заході брали участь 18 колективів з усієї країни. Перше місце актори зайняли в номінації "Дорослий театр" з виставою "Дивна місіс Севідж". Режисером став Микола Кінах. Актрису театру Людмилу Грицюк нагородили дипломом за найкраще виконання ролі.

Театральний колектив в Острозькому районному будинку культури створили 1939 року. За час творчої діяльності він здобув такі перемоги: Всеукраїнський фестиваль вистав аматорських театрів у Києві (3-тє місце), Всеукраїнський фестиваль-конкурс аматорського театрального мистецтва "Золота маска" у Нетішині (2-ге місце).

Додамо, що фестиваль відбувався в Очакові Миколаївської області. Цьогоріч його проводять уже 25 раз. Назва фестивалю походить від давньогрецьких назв річок: Гіпаніс — Південний Буг, Борисфен — Дніпро. Метою заходу є розвиток і популяризація театру в Україні, сприяння творчій самореалізації акторів і режисерів аматорських колективів, їхньому обміну досвідом й удосконаленню виконавської майстерності.