На Прикарпатті назвали п’ять найпопулярніших туристичних маршрутів цього літа

Їх визначили за підсумками реалізації проєкту "52 вікенди на Івано-Франківщині".

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив керівник Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської облдержадміністрації Віталій Передерко, інформує "Еспресо.Захід".

За його словами, статистика найрейтинговіших турів проєкту "52 вікенди на Івано-Франківщині" впродовж першого сезону виглядає так:

  1. Карпатський трамвай.
  2. Цікавинки Прикарпаття.
  3. Яремче – зелена перлина Карпат.
  4. Бойківщина влітку.
  5. Місця сили в Карпатах.

Підрахунки вели впродовж літа – з 10 червня по 31 серпня цього року на головному туристичному порталі області.

Проєкт мав запрацювати ще в березні, але через карантин його довелося перенести на початок червня.

"52 вікенди на Івано-Франківщині" – це 52 варіанти відпочинку на вихідних, які ми можемо запропонувати туристам в нашій області. Це й етнотури, й гастромандри, й екстремальні тури – від рафтингу на Черемоші до польотів на параплані в Тлумацькому районі. Ми намагалися об’єднати усі локальні дестинації області: від Галича до Верховини, від Долинщини і до Городенківщини. Цій ініціативі практично немає аналогів в Україні. Ми об’єдналися з бізнесом заради того, аби розробити й популяризувати спільні тури", – зазначав Віталій Передерко під час презентації проєкту.

За його словами, до розроблення проєкту долучилися 14 представників туристичного бізнесу Прикарпаття. Стратегічна мета усіх – розвивати внутрішній туризм. Тому бізнес запропонував авторські тури, а управління туризму ОДА взяло на себе зобов’язання просувати 52 найкращі турпродукти. Запропоновані мандрівки передбачають відпочинок упродовж року – усі 52 календарні вихідні.