Фестиваль MERIDIAN CZERNOWITZ відбудеться у новому форматі

Через обмеження "червоної" зони

Заходи поетичного фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ проведуть онлайн через обмеження червоної карантинної зони, який запровадили у Чернівцях. Але п'ять автограф-сесій з авторами книжкових новинок відбудуться з дотриманням усіх карантинних заходів безпеки. Про це інформує сайт фестивалю, передає "Еспресо.Захід".

"Від початку заснування метою фестивалю MERIDIAN CZERNOWITZ було повернення Чернівців на культурну мапу України і налагодження зв’язків між українськими і закордонними поетами. Попри цьогорічні обмеження, MERIDIAN CZERNOWITZ таки буде, але у форматі онлайн. Наживо будуть автограф-сесії. Можна буде прийти до Пам’ятника Невідомому Поету у Чернівцях і підписати книжку у Юрія Андруховича, Іздрика, Сергія Жадана і Софії Андрухович. Усе буде з дотриманням правил безпеки для таких заходів", – розповіла "Еспресо.Захід" прессекретарка фестивалю Лілія Шутяк.

У програмі фестивалю – поетичні читання, дискусії і презентації п’яти нових книжок, які побачать світ у видавництві "Меридіану" спеціально до фестивалю. Серед них – поетичні збірки "NAKED ONE" Юрія Іздрика, "За такі гріхи Бог ще подякує" Тані Малярчук, поема-трактат Володимира Гаряїва "Метафізичний реквієм", а також прозові  "малий український роман" Андрія Любки і "Порт Житана" Олеся Ільченка.

Фокусна тема цьогорічного фестивалю – "Слідами Целана".

Заходи транслюватимуть онлайн на сторінці фестивалю у фейсбуці та на сторінці Суспільного Буковини.

Відкриття фестивалю відбудеться 4 вересня о 13:30 год. Цього ж дня автограф-сесії проведуть Юрій Андрухович та Сергій Жадан.

5 вересня відбудуться зустрічі з Юрієм Іздриком, Андрієм Любкою та Софією Андрухович.

Час і перелік локацій — у програмі фестивалю.

Нагадаємо, із 31 серпня в Україні діє нове епідемічне зонування. Відповідне рішення прийняла Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Чернівці увійшли у "червону" зону.