З "Самопомочі" в "Слуги": Тарас Кльофа йтиме на голову Львівської ОТГ від партії президента

Тарас Кльофа переміг на праймеріз, які було оголошено у середу, 26 серпня. Правда, голосування не визначили єдиного кандидата, тому обласна організація призначила його своїм рішенням

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці лідера партії "Слуга народу" у Львівській області "Команда Козицького", інформує "Еспресо.Захід".

"Результати голосування показали, що львів'яни хочуть бачити нові обличчя у владі Львові і готові підтримати обох із запропонованих партією "Слуга Народу" претендентів – і Тараса Кльофу, і Олега Березу. Зважаючи на це, Львівська обласна організація політичної партії "Слуга Народу" погодила Тараса Кльофу як кандидата на посаду голови Львівської об'єднаної територіальної громади (міського голови Львова)", - йдеться у повідомленні партії.

Далі кандидата мають затвердити на Всеукраїнському з'їзді партії "Слуга Народу", який власне сьогодні і відбувається у Києві.

Щодо Олега Берези, який теж брав участь у публічних праймеріз, то, згідно повідомленням, він підтримав таке рішення партії і спільно з Тарасом Кльофою представлятиме партію на виборах депутатів Львівської об'єднаної територіальної громади (Львівської міської ради).

Нагадаємо, кандидатів на висунення у мери партія "Слуга народу" оголосила 26 серпня. У праймеріз брали участь Олег Береза, Ігор Кльофа та Юрій Холод. Проте останній відразу ж відмовився, зіславшись на те, що підозрює у себе коронавірус.

Головне, що впадало у вічі в оприлюднених біографічних даних обох кандидатів – це те, що вони жодним чином не асоціювали себе з партією мера Львова Андрія Садового, хоча прийшли разом з нею у депутати ЛМР та залишили фракцію "Самопомочі" синхронно лише у травні цього року.

До того ж Олег Береза багато років очолював одні з найбільших ЛКП у місті, а саме "Львівавтодор" та "Львівелектротранс". А Тарас Кльофа навіть був висунутий партією "Самопоміч" кандидатом у народні депутати на крайніх парламентських виборах по окрузі № 118, де програв представниці "Голосу" Галині Васильченко.

Така дивна поява колишніх представників "Самопомочі" у списку від "Слуги народу" та узгоджені попередні кроки двох претендентів наштовхують на думку, яку вже неодноразову транслюють місцеві експерти – президентська партія у Львові робить ставку на чинного мера Андрія Садового. А ці праймеріз та його учасники – лише багатоходова гра для довірливого виборця.

Нагадаємо, про участь у виборах на посаду голови Львівської ОТГ вже заявили нардепи Тарас Батенко ("За майбутнє") та Ярослав Рущишин ("Голос"), екс-нардеп Ігор Васюник, депутатка ЛМР Юлія Гвоздович (УГП) та чинний міський голова Львова Андрій Садовий ("Самопоміч"), який до того неодноразово заявляв про те, що не братиме участь у цих виборах. Також Оксана Юринець (УДАР) та Руслан Кошулинськи (ВО "Свобода") та львівський стоматолог Юрій Бунь ("Громада і закон").

Згодом до них додались також скандальний активіст Остап Стахів та та екс-депутат ЛМР від УКРОПу Ігор Зінкевич, який врешті вирішив робити ставку на партію, яка виросла з ГО "Варта".