У Свірзькому замку презентували туристичні принади Львівщини

Збереження пам'яток архітектури, розвиток місцевого фермерства, екотуризму, промоція регіональної продукції, співпраця замків Львівщини з бізнесом для їх розвитку та популяризації – такі ключові теми презентаційного заходу, який відбувся на території Свірзького замку.

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної адміністрації, передає "Еспресо.Захід".

"Львівщина багата на цінні та унікальні пам’ятки культурної спадщини. Загалом в області, окрім Львова, нараховують понад 1700 таких об’єктів. На жаль, багато з них потребує не лише реставрації, а й протиаварійних робіт, - зазначив на заході голова Львівської ОДА Максим Козицький. - Львівська ОДА вже подала пропозиції із переліком 16 пам’яток, які є нашими туристичними магнітами. Або ж можуть стати такими, якщо їх відновимо і гідно популяризуємо. Серед них є і Свірзький замок. Він вистояв понад 5 століть. У радянський час фортецю додумалися перетворити на школу для трактористів. Надіюся, ми таки відновимо її, і вона стане одним з улюблених місць туристів. Перемишлянщина дуже мальовничий край. Тут чудова природа – ліси, озера. Недалеко звідси – монастир в Уневі, в іншому напрямку – замок в Старому Селі. Думаю, цей туристичний маршрут буде дуже популярним".

У межах заходу локальні виробники презентували фермерську продукцію. В ЛОДА зазначають, що управління туризму та курортів розробило та видало путівники "Гастромандри Львівщиною" для промоції  унікальних продуктів. Нині уже 22 фермерські господарства відкриті для туристів, кожне з яких виготовляє різноманітну продукцію – від ягід та меду до равликів.

Зазначимо, що через пандемію коронавірусу в Україні і зокрема на Львівщині дуже актуальним став розвиток внутрішнього туризму. Зокрема обласні посадовці щотижня відвідують туристичні та курортні містечка і села, щоб перевірити дотримання карантинних вимог, а також поспілкуватися наживо про всі проблемні питання, які тут виникають.

Також для пожвавлення туризму на Львівщині в ЛОДА раніше презентували серію з чотирьох промороликів "Де мої туристи?" про напрямки, які широко представлені в регіоні: лікувально-оздоровчий туризм, історико-пізнавальний, активний та гастрономічний туризм.