На Буковині з літаків розкидатимуть вакцину для тварин

У першій декаді вересня у Чернівецькій області за допомогою літаків проводитимуть планову вакцинацію диких тварин проти сказу.

Про це повідомляють у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, передає "Еспресо.Захід".

"На виконання Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб в  Чернівецькій області  на 2020 рік в першій декаді вересня 2020 року буде проводитися планова пероральна  вакцинація м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотовидних собак) проти сказу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що приманки для тварин, в яких міститиметься вакцина, розподілятимуть лісовими та сільськогосподарськими угіддями Чернівецької області з допомогою авіатранспорту: літаки оснащені системами GPS і системами реєстрації скидання вакцини.

"Тому, шановні буковинці, коли ви побачите літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати приманку в руки та не переносити з місця", – йдеться у повідомленні.

У ГУ Держпродспоживслужби додають, що у зв'язку з погодними умовами терміни здійснення вакцинації можуть переноситись.

Нагадаємо, нещодавно хворих на сказ тварин фіксували на Рівненщині. Зокрема, у Здолбунівському районі скажений кіт вкусив п'ятирічну дитину. Крім того, у місті Дубно оголосили шістдесятиденний карантин через сказ: там знайшли хвору червону лисицю.