МОЗ оновило перелік країн "зеленої" і "червоної" епідемічних зон

До "червоної" зони віднесли 57 країн

Міністерство охорони здоров’я сьогодні оприлюднило оновлений список країн "червоної" та "зеленої" епідемічних зон з огляду на кількість активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

У "червоному" списку – 57 країн. Перші 10 – це Перу, Мальдіви, Бахрейн, Колумбія, Панама, Бразилія, Аргентина, Ізраїль, Коста-Рика, Кувейт.

Україна в цьому переліку – на 58-му місці, вона відкриває "зелену" зону. Після України у списку – Індія, Гватемала, Гаяна, Мексика, Казахстан, Філіппіни, Сальвадор, Марокко, Республіка Гамбія, Саудівська Аравія. Загалом до "зеленої" зони входять 136 країн.

Джерело: moz.gov.ua

Зазначимо, якщо особи перетинають державний кордон і прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19, тобто з країн "червоної" зони, вони зобов’язані проходити 14-денну самоізоляцію.

Державою із значним поширенням COVID-19 є держава, в якій наявна одна з таких ознак:

  1. кількість нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів перевищує кількість таких випадків в Україні;
  2. приріст нових випадків реєстрації хвороби COVID-19 у державі за останні 14 днів порівняно з попередніми 14 днями становить більш як 30 відсотків.

Перелік держав із значним поширенням COVID-19 формує МОЗ, його переглядають кожні сім днів.