За крісло мера Львова позмагається також стоматолог Юрій Бунь

Юрій Бунь є власником кількох медичних клінік на Львівщині та Тернопільщині

Стоматолог-підприємець та завідувач кафедри хірургічної стоматології приватного Львівського медичного інституту Юрій Бунь оголосив, що балотуватиметься на місцевих виборах на посаду голови Львівської ОТГ, пише Zaxid.net. Відповідне відеозвернення з проханням підтримати його кандидатуру він поширив на своїй сторінці в Facebook 27 серпня.

52-річний Юрій Бунь раніше не брав активної участі у політичному житті міста, тому інформації про нього у відкритому доступі небагато. Нині він працює завідувачем кафедри хірургічної стоматології приватного ВНЗ – Львівського медичного інституту. Відомо, що стоматолог балотуватиметься від маловідомої партії "Громада і закон".

Згідно з даними системи YouControl, Юрій Бунь є власником кількох стоматологічних клінік, зокрема у Львові, в Тернополі та в Дрогобичі, звідки він родом. Він також має науковий ступінь кандидата медичних наук та очолює громадську організацію "Спілка стоматологів України"– це одне з кількох професійних згромаджень стоматологів країни.

2017 року Юрій Бунь балотувався на посаду ректора Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, проте набрав лише 4 з 1400 голосів (0,25%) та програв багаторічному керівникові цього закладу Борису Зіменковському.

Нагадаємо, про участь у виборах на посаду голови Львівської ОТГ вже заявили нардепи Тарас Батенко ("За майбутнє") та Ярослав Рущишин ("Голос"), екс-нардеп Ігор Васюник, депутатка ЛМР Юлія Гвоздович (УГП) та чинний міський голова Львова Андрій Садовий ("Самопоміч"), який до того неодноразово заявляв про те, що не братиме участь у цих виборах. Оксана Юринець (УДАР) та Руслан Кошулинськи (ВО "Свобода"). Також кандидатів на висунення у мери оголосила партія "Слуга народу". У праймеріз беруть участь Олег Береза, Ігор Кльофа та Юрій Холод. Проте останній відразу ж відмовився, зіславшись на те, що підозрює у себе COVID-19.