У Франківську з 1 вересня діти не підуть до шкіл та дитсадків

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розповів, як реагуватиме міська влада на включення міста до "червоної зони"

Про це він сказав в ефірі програми "Коментар з Анжелікою Сизоненко", передає Еспресо.TV.

"Це рішення підтримую. До речі, черговий раз ми про це рішення дізнаємось з інтернету. Такий спосіб прийняття рішень неприйнятний в демократичній країні. Хотіли б, щоб нас долучали як органи місцевого самоврядування. Я вважаю, що критерії також не є справедливими, тому що один з них – заповненість ліжок пацієнтами, які мають підтверджений COVID-19 і які мають пневмонію. Але у Івано-Франківську завжди буде більша кількість заповнених ліжок, тому що везуть пацієнтів із Рахівського району, із сусідньої Тернопільської області", – сказав мер міста.

Він додав, що звернувся до прем'єра переглянути ці критерії, які "є надзвичайно суб'єктивними".

За його словами, у Івано-Франківську на коронавірус тестують вісім лабораторій.

"Збільшилась кількість тестувань, в середньому тестуємо 600–700 людей в день. І ця кількість постійно зростає. Люди стурбовані, сьогодні вийшли перевізники, підприємці, які протестують щодо цих обмежень. Ми прийняли рішення, що громадський транспорт продовжує працювати, але в режимі спецрейсів. А щодо шкіл і дитячих садочків, то тут ми не будемо наражати на небезпеку. Очевидно, з 1 вересня діти не підуть до шкіл", – заявив Марцінків.

Нагадаємо, згідно з новим епідеміологічним зонуванням Івано-Франківськ увійшов до "червоної" зони. Рішення Кабміну набуває чинності з понеділка, 31 серпня.