"Залізні лицарі" на Рівненському полігоні

На Рівненському загальновійськовому полігоні відбулися змагання на кращий танковий взвод Сухопутних Військ З Сил України. Конкурс проводять у кількох номінаціях на штатній військовій техніці, у складі чотирьох екіпажів танкового взводу.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ ЗСУ, передає "Еспресо.Захід"

Змагаючись на навчальних ділянках, танкісти підвищують свій професійний рівень і вдосконалюють практичні навички в оволодінні озброєнням і військовою технікою, організацією бою та його всебічним забезпеченням.

"Нині конкурсанти виконували "Комплексне тактичне завдання". Під час його виконання "панцерники" ведуть оборонний бій у складі танкового взводу, відбивають наступ противника, а потім контратакують його. Розгортаючись по фронту, взводи ведуть вогонь зі штатної зброї по рухомих і нерухомих цілях. Тож, окрім уміння чітко орієнтуватись та швидко і правильно пересуватися полем бою, судді змагань оцінювали і влучні постріли кожного підрозділу. Вразити цілі, що розташовані на різних відстанях, за короткий проміжок часу – завдання, яке значно підтримує дух суперництва", – повідомляють військові.

Після виконання другого конкурсного комплексного завдання розпочалась підготовка до третьої номінації – "Злагодженість дій підрозділу з використанням системи LASERTAG". Система дає можливість вести умовний бій на місцевості і при цьому не витрачати боєприпаси. Лазерні промені замінили постріли гармат. А оскільки кожен танк обладнано датчиками, котрі фіксують враження техніки, це дає змогу об'єктивно оцінити дії кожного взводу.

Керівник змагань на електронній мапі бачить рух танкових взводів, їхні маневри та "постріли". Комп'ютерна програма фіксує час і місце влучання. Якщо суперник влучає у танк – система сигналізує екіпажу про враження. Підбитий танк зупиняється, а керівник фіксує місце лазерного враження. Аналізуючи дії взводу, навчальний бій можна переглянути на мапі комп'ютера. Це дає змогу кожному командиру проаналізувати дії кожного екіпажу, зробити висновки й у подальшому внести корективи.