Перестали мовчати: на Львівщині поліція розслідує черговий факт розбещення дитини

Вже третє звернення впродовж короткого проміжку часу, очевидно, викликане мужньою позицією батьків зґвалтованого хлопчика з Левандівки, яке набуло чималого розголосу та показало, що з явищем педофілії та розбещення дітей треба і можна боротися

Про ще одне звернення щодо спроби розбещення дитини повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, інформує "Еспресо.Захід".

"27 серпня о 17.05 до Миколаївського відділення поліції звернулася львів’янка, яка повідомила, що її родич, 50-річний мешканець одного з сіл Миколаївського району, вчиняв розпусні дії щодо її 12-річного сина.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті - позбавлення волі на строк до восьми років. Триває досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють усі обставини події", - йдеться у повідомленні.

Ще один подібний випадок стався 20 серпня у Львові. Тоді мешканець м. Сколе заманив 14-річного хлопчика в машину і пропонував інтим за 500 грн. Хлопець відразу зателефонував у поліцію. Розпусника арештували та оголосили підозру.

Та найгучніший злочин цієї категорії, який показав, що про таке явище, як педофілія та розбещення дітей не треба мовчати, стався у Львові 18 червня.

Тоді 18-літній підліток заманив 12-річного хлопчика у безлюдні хащі Левандівки, одного зі спальних районів Львова, та зґвалтував. Батьки потерпілого відразу забили на сполох, а друзі жертви допомогли ідентифікувати імовірного злочинця. Його було оперативно затримано цього ж дня.

Після опізнання, 20 червня Залізничний рай­суд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 60 діб без права внесення застави.

16 липня відбувся слідчий експеримент за участі потерпілого, слідчих, представників прокуратури і психолога. Затриманий участі в слідчому експерименті не брав. Мабуть тому, що не визнає вини.

На початку серпня експертиза визнала ґвалтівника осудним. А 12 серпня йому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.