Львів частково покриє лікування пластунки, яку збили у Києві

Львів компенсує витрати на лікування на найбільш критичному етапі пластунки Галини Николин, яку в Києві збив п’яний майор ЗСУ.

Нагадаємо, п’яний командир в'їхав у гурт курсанток, серед них – пластунка з Дрогобича, що на Львівщині.

Подія трапилась 25 серпня у Києві у на території військової частини на вулиці Зоологічній. За кермом авто перебував майор Володимр Холодний, у крові якого виявили кількакратне перевищення норми алкоголю. Він нещодавно був призначений керівником курсу, де навчались дівчата. Полковник медичної служби Валерій Савицький, начальник Української військово-медичної академії, куди поступили на навчання постраждалі дівчата, відзначив, що шкодує, що взяв майора на роботу:

Друзі дівчат не полишають їх у біді та проводять збірку коштів на лікування, протезування та реабілітацію усіх трьох: "Поки не відомо не лише вартість лікування, але й те, які процедури доведеться робити. Пластуни почали збір коштів для Галі, а київські волонтери – для інших двох дівчат".

Мер Львова Андрій Садови також заявив"Після наїзду дівчина у важкому стані. В таких ситуаціях маємо гуртуватися і допомагати один одному.
Львів компенсує витрати на лікування на найбільш критичному етапі. Проте на цьому боротьба не закінчиться Попереду довгий період реабілітації".

Окрім збірки коштів, активісти відзначають необхідність активного громадського контролю за розслідуванням, яке можуть затягувати, або проводити не зовсім прозоро. Особливо на такі роздуми наводить та обставина, що авто, на якому він здійснив наїзд, за даними друзів дівчат, перебуває офіційно в розшуку.