"Ми боролися до останнього", – фестиваль Захід не відбудеться через заборону

Організатори фестивалю Zaxidfest повідомили, що його не буде 4-6 вересня, через заборону місцевої влади.

Про це йдеться на сторінці організаторів.

"На жаль, районна влада забороняє проводити Zaxidfest, не зважаючи на те, що все літо великі міста мільйонники мають масу концертів, масових зібрань, мітингів, з’їздів та фестивалів. До останнього моменту район (Городоцький район на Львівщині, -ред.), у якому ми планували проводити фестиваль, був в зеленій зоні. На жаль, все виглядає так, що адаптивний карантин адаптований під друзів тих, хто приймає рішення, а не під всіх. Правила гри не однакові для всіх. Можливо, це пов'язано з громадянською позицією організаторів. Ми вважаємо це рішення влади несправедливим та не згодні з ним. Це вибіркове застосування законів. На жаль, часу апелювати та оскаржувати вже немає.  Ми не зможемо забезпечити нормальне функціонування фестивалю без поліції, медиків та пожежників, які не можуть працювати без дозволу влади, "- йдеться в повідомленні.

"Враховуючи всі ризики і намір влади закривати фестиваль силовим способом, ми прийняли рішення не проводити фестиваль 4-6 вересня 2020 року".  

Zaxidfest в повному форматі відбудеться 26-28 червня 2021 року. Всі раніше куплені квитки будуть дійсні на фестиваль 2021 року.