Дім Франка запрошує на виставку "Портрет Франкової груші"

У п'ятницю, 28 серпня, о 16.00 у Домі Франка (Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка) відбудеться відкриття благочинної виставки малярських робіт львівських художників "Портрет Франкової груші".

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністраці, передає "Еспресо.Захід".

Нещодавно у Домі Франка відбувся мистецький пленер "Портрет груші: Франкове дерево під пензлем львівських художників". Львівські митці малювали грушу, яку 118 років тому садив ще письменник зі своїми синами, щойно поселившись у своїй омріяній власній домівці. Грушка – єдине дерево, яке збереглося до сьогодні з фруктового саду письменника. Зараз вона потребує лікування.

"Франкова груша пережила різні історичні, політичні, погодні катаклізми – і дожила до наших днів. На жаль, ці негаразди таки залишили на дереві свій згубний слід – є певні проблеми зі стовбуром і кроною, які потрібно негайно ліквідувати і вилікувати дерево. Тому колектив Дому Франка започаткував низку благочинних акцій з порятунку Франкової груші. Одним з таких заходів є виставка малярських робіт львівських художників", - повідомляють у пресслужбі ЛОДА.

Як уже писав "Еспресо.Захід", для порятунку дерева потрібно близько 60 тис.грн. Відтак з 4 до 10 серпня у музеї відбувався мистецький пленер "Портрет груші: Франкове дерево під пензлем львівських художників". Участь у пленері взяли такі митці: Ольга Падовська , Наталя Пухінда, Олена Каменецька-Остапчук, Ірина Фартух, Леся Рось, Олена Мікула, Євген Потапов, Клавдія Потапова, Наталя Курій-Максимів, Максим Максимів, Галина Мазур, Олександр Дворський. І власне їхні роботи будуть представлені на виставці, яка відкриється цієї п'ятниці. Згодом картини виставлять на аукціон, щоб зібрати необхідну суму для того, аби вилікувати Франкове дерево.