В 11 підопічних психоневрологічного інтернату на Буковині підтвердили COVID-19

Спалах коронавірусу зафіксували у психоневрологічному інтернаті в селі Нижні Станівці, що в Кіцманському районі Чернівецької області.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Наразі коронавірус підтвердили в 11 підопічних нашого інтернату. Їхній стан стабільний, їм надають усю необхідну медичну допомогу. На щастя, хворих у важкому стані немає. Усі вони перебувають на контролі сімейного лікаря", – розповів виданню директор інтернату Микола Харина.

За його словами, наразі вірус підтвердили в 11 підопічних інтернату, ще п'ятеро осіб здали ПЛР-тести й очікують результатів. Заклад закрили на карантин, сторонніх туди не пускають, персонал працює в масках і захисних костюмах.

У Нижньостанівецькому психоневрологічному інтернаті зараз є 187 підопічних, які цілодобово проживають у закладі. Усі вони – дорослі, які мають психоневрологічні захворювання, дітей в інтернаті немає.

Зазначимо, на 26 серпня у Чернівецькій області зафіксували 9541 випадок COVID-19. За даними Національної служби здоров’я України, в селі Нижні Станівці виявлено 20 хворих на коронавірус, ще у 21 особи – підозри.

скріншот  з сайту nszu.gov.ua/covid/dashboard

Як видно з графіку НСЗУ, нині в селі хворіє лише 6 людей, 12 одужало, а двоє померли. Втім у підопічні інтернату можуть мати не місцеву прописку та не входити до цих даних, тим паче, що в районі є 78 виявлених хворих з COVID-19, місце проживання яких уточнюється.