Угорський Капошвар стане містом-побратимом Тернополя

Угоду про партнерство планують підписати найближчим часом

Про це повідомила почесний консул Угорщини в Тернопільській області Тетяна Чубак під час економічного форуму Summer Ternopil Economic Platform, передає кореспондент "Еспресо.Захід".

"Якщо нам не завадить пандемія, до нас приїде делегація з угорського міста Капошвар, яке вже готове підписати з нами угоду про партнерство, тобто стати нашим містом-побратимом", - сказала вона.  

Вона наголосила, що така співпраця буде дуже цікавою для обміну досвіду між обома містами.

"Капошвар є так само університетським містом, ми можемо обмінюватись досвідом. Щороку проводиться молодіжний фестиваль спорту, ми також можемо подивитись, як у них розвивається спорт. Також є багато металургії, є завод з виробництва автобусів", - додала Тетяна Чубак.

Також почесний консул закликала тернопільський бізнес пропагувати себе в Угорщині.

"Дипломатія зараз рухається в сторону економічної дипломатії. Ми маємо презентувати регіон, в якому знаходимось. Тому ми, почесне консульство Угорщини в Тернополі, закликаємо бізнес, який хоче просувати себе в Угорщині, звертатись до нас", - додала дипломатка.

"Я готова презентувати, передавати цю інформацію далі послу Угорщини в Україні, а також в Будапешт – де є дуже гарна українська громада, в угорському парламенті є українці і вони готові пропагувати наш бізнес", - наголосила вона.

Капошвар – місто на півдні Угорщини, адміністративний центр медьє Шомодь.  Населення – більше 60 тис осіб.