У Німеччині на нелегальній тютюновій фабриці затримали українців

Щотижня фабрика виробляла до 10 мільйонів цигарок, які відправляли для збуту до Великобританії

Як пише "Німецька хвиля", у Німеччині, в землі Північний Рейн-Вестфалія, правоохоронці викрили нелегальну тютюнову фабрику. Вона була розташована в одному з промислових районів неподалік міста Клеве.

Під час обшуків 25 серпня вилучили 11 мільйонів сигарет, шість тонн тютюну та усю техніку, що використовувалась для нелегального виробництва цигарок. Також затримали 12 людей, які є вихідцями з України та Польщі.

Слідчі повідомили, що фабрика виробляла до 10 мільйонів цигарок щотижня. В основному їх відправляли до Великобританії. За даними митниці, прибуток з продажу кожної вантажівки сигарет становив близько трьох мільйонів євро.

За даними представників митних органів, фабрика була дуже професійно обладнана. Техніка для виготовлення цигарок та упаковки походить з Великобританії. Зал був спеціально ізольований, щоб шум і запах тютюну не проникали назовні. Електроенергію виробляли власні генератори, щоб не було помітно, що у приміщенні знаходиться велике виробництво.

За висновками слідчих, фабрика побудована ще у 2016 році. З того часу виробництво поступово збільшувалось. Прокурор звинувачує затриманих у податковому шахрайстві на суму до 100 мільйонів євро.