Тернопіль хочуть просувати як спа-курорт

Тернопільські підприємці хочуть зробити місто центром медичного туризму. Для цього вони під егідою Міжнародної Торгової Палати ІСC Ukraine об'єдналися у відповідний кластер.

Про це повідомив віцепрезидент Міжнародної Торгової Палати ІСC Ukraine Тарас Демкура  під час економічного форуму Summer Ternopil Economic Platform, передає кореспондент "Еспресо.Захід".

Тарас Демкура наголосив, що медичний туризм в Україну вже існує, просто цей напрямок ніхто не просуває.

"Працюємо над створенням сайту, щоб просувати медичний туризм. Такий туризм вже існує, просто ми це так не називаємо – всі приїжджають в Україну лікувати зуби. Привабливість України в ціні та якості дуже велика", - зазначив він.

Також Тернопіль хочуть просувати як місто масажних послуг та спа-салонів.  

"Ми говорили з Оксаною Петришин (відома в Тернополі власниця масажних салонів), щоб зробити Тернопіль центром масажного туризму, масажно-релаксних спа-салонів. Це реально, навіть навколо Тернопільського озера можуть бути такі спа-салони. Оксана дуже серйозно налаштована, в неї вже є рекорди – найвищий масаж в Україні – на Говерлі, наймасовіший масаж в Україні, влітку Оксана встановила ще один рекорд України на березі Тернопільського ставу. Вона активно розвивається в цьому напрямку масажних та спа процедур", - наголосив він.

До промоції Тернополя планують залучити Міжнародну торгово-промислову палату, Світовий конгрес українців, бізнес-асоціації. Активно медичний туризм хочуть просувати серед українців за кордоном.

"Ми організували канал для діаспори – Mediacast TV і там також будемо активно просувати медичний туризм. На каналі є всі українські телеканали, уроки української, мультфільми для дітей і буде окремий канал медичного кластеру", - додав Тарас Демкура.