Не викидай спогади: львів’ян кличуть створити першу виставку "Музею міста"

"Музей міста" (МуМі) запрошує містян долучитися до створення дебютної виставки. Темою стане дитинство у місті та перші самостійні подорожі

Про це повідомляє Львівська міська рада, передає "Еспресо.Захід".

Експозиція "Подорож героя. Останній тиждень літа" розповідатиме про особливості дитинства у Львові: в якому просторі зростають діти, як вони пізнають та досліджують його.

Кураторка музею Тетяна Бей розповідає: "Ми хочемо сконцентруватися на питаннях чи можемо ми, дорослі, зробити міський простір більш дружнім до дітей, які його досліджують? Крім того, як цей досвід пізнання міста в дитинстві вплинув на нас? Як стимулювати дітей розширювати межі та забезпечити їм самостійність? Як формувати ідентичність не лише зі знайомою вулицею чи районом, але й з цілим містом".

Долучитися до проєкту може кожен: потрібно розповісти про свої дитячі пригоди у місті (йдеться про вік 6−12 років), поділитися фото, позичити на час виставки предмет, пов'язаний із дитячими спогадами. Для цього потрібно перейти за покликанням https://citymuseum.lviv.ua/add-objects/ та заповнити заявку.

Додамо, що "Музей Міста" — інтерактивний простір, де головним об'єктом для вивчення є місто та його мешканці. "МуМі" не матиме постійної експозиції та фондів.