Без тролейбусів і дороги: на Буковині протестують проти карантинних обмежень "червоної" зони

У Чернівцях тролейбуси припинили курсувати після того, як співробітники патрульної поліції намагалися притягнути до відповідальності водія одного з тролейбусів

Про це повідомляє "Молодий буковинець" з посиланням на учасницю пікету, підприємицю Тетяну Костинян, передає "Еспресо.Захід".

Поліція заборонила тролейбусному управлінню здійснювати перевезення пасажирів, тому що Чернівці потрапили у "червону" зону.  Поліція не взяла до уваги вчорашнє рішення міської ради про послаблення карантинних обмежень через те, що  підпорядковується безпосередньо Києву.

А у Кіцманському районі, який теж потрапив під обмеження "червоної" зони,  жителі Мамаївської ОТГ тимчасово заблокували трасу національного значення у селі Мамаївці.

Люди протестують проти карантинних обмежень "червоної" зони, які запровадили на Кіцманщині три тижні тому.

Перед цим група пікетувальників збиралась біля будівлі сільради та спілкувалися з в.о. сільського голови. Люди перекрили дорогу в селі, вони ходять пішохідним переходом вперед-назад і не пропускають автомобілі, виникли затори і конфлікти з незадоволеними водіями.

"Це повний абсурд – закривати один район у той час, коли люди все одно можуть зайти в магазин чи піти в ресторан в інший район. Це просто загибель для бізнесу, а наші діти повинні піти у школи і садочки... Якщо завтра на сесії районної ради не буде прийнято рішення про послаблення карантину, то перекриття дороги буде довго", - сказала Тетяна Костинян.

Нагадаємо, в Україні розширили перелік міст і районів, які внесли до "червоної" зони карантину через збільшення випадків коронавірусу. До списку увійшли Чернівці.