В Івано-Франківську будуть вулиці Мирослава Скорика та Віталія Денисюка

За відповідне рішення проголосували депутати міської ради

Про це повідомили у пресслужбі Івано-Франківської міської ради, передає "Еспресо.Захід".

Вулиця Мирослава Скорика розташована в районі міського озера.

"Кожен, хто проходитиме вулицею і звертатиме увагу на назву, зможе згадати неповторну музику композитора, або й вперше відкрити для себе щось про цю талановиту людину", – зазначив автор ідеї, т.в.о. головного архітектора Івано-Франківська Артур Прокіпчук.

Також рішенням сесії найменовано ще одну новостворену вулицю – вона носитиме ім’я вченого та лікаря Віталія Денисюка.

Мирослав Скорик – всесвітньо відомий композитор і музикознавець, Герой України, народний артист України, лауреат премії ім. Т. Г. Шевченка, кандидат мистецтвознавства. Помер 1 червня цього року – на 82-му році. Похований у Львові на полі №13 Личаківського кладовища.

Віталій Денисюк – видатний учений родом із Житомирської області 1922 року народження. Понад 20 років працював головним лікарем на курорті Моршин у Львівській області. 1966 року захистив докторську дисертацію, 1972 року його запросили на посаду професора кафедри госпітальної терапії тодішнього Івано-Франківського медичного інституту. Опублікував понад 200 наукових праць, є автором і співавтором багатьох монографій та наукових посібників. Помер після тривалої хвороби у жовтні 1994 року, похований на центральній алеї міського кладовища в Івано-Франківську.