Уряд хоче продовжити карантин до листопада

Через погіршення епідситуації в Україні, Кабмін пропонує продовжити карантин до 1 листопада

Про це повідомили в Офісі президента, передає "Еспресо.Захід".

Зокрема, на традиційній селекторній нараді під голосуванням президента Володимира Зеленського прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні за минулу добу зафіксовано понад 1,6 тис. нових хворих на COVID-19, у зв’язку з чим Кабінет Міністрів пропонує продовжити карантин до 1 листопада.

Додамо, загальна кількість осіб, що захворіли на коронавірусну інфекцію в Україні від початку пандемії, перевищила 108 тисяч. Найбільш постраждалі на сьогодні області – Чернівецька, Івано-Франківська, Харківська й Тернопільська.

З огляду на таку негативну динаміку на нараді обговорювали заборону на роботу нічних клубів та проведення концертів. Однак карантин не має вплинути на підприємців. "Карантин має залишатися адаптивним та необтяжливим для підприємців. Малий і середній бізнес повинен мати можливість правильно організувати роботу в нових умовах", – наголосив президент.

Окрім того, уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у "червону зону" епідемії, терміном на 30 днів. Ця заборона не стосуватиметься водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

Однак для громадян Білорусі передбачать пом’якшені умови в’їзду в Україну. "Як ми можемо заборонити в'їзд білорусам, особливо з огляду на вкрай напружену внутрішньополітичну ситуацію в них? Думаю, що треба розумно прописати полегшені умови в'їзду білорусів до нас. Це дуже делікатна тема – треба враховувати все", – заявив Володимир Зеленський.

Торкнулись під час селекторної наради і питання місцевих виборів, запланованих на 25 жовтня. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов зазначив, що у передвиборчому процесі по всій країні буде задіяно щонайменше 500 тисяч працівників виборчих комісій різних рівнів, яких потрібно забезпечити захисними масками та іншими засобами індивідуального захисту.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили у 1 658 осіб.