Рада підвищила мінімальну зарплату в Україні

З 1 вересня мінімальна зарплата зросте до 5 тис. гривень

Як повідомили у пресслужбі Кабміну, сьогодні, 25 серпня, Верховна Рада України підтримала в цілому ініційований президентом Володимиром Зеленським проєкт Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2020 рік". Відтак, з 1 вересня мінімальна зарплата становитиме 5 000 гривень у місячному розмірі (зростання на 5,9 %), передає "Еспресо.Захід".

"Водночас буде збережено співвідношення між розмірами посадового окладу працівника I тарифного розряду ЄТС та мінімальною заробітною платою, що склалося у поточному році ‒ 44,5%. Для реалізації зазначених ініціатив у проєкті змін до держбюджету на 2020 рік передбачено збільшення видатків на 4 млрд гривень", - повідомив під час виступу у Верховній Раді міністр фінансів Сергій Марченко.

За словами міністра, ці зміни стимулюватимуть зростання споживчого попиту, а також забезпечать детінізацію "сірих" зарплат. "Це дозволить підвищити надходження до бюджету Пенсійного фонду, зміцнити стабільність бюджетної та пенсійної системи, а також поліпшить захист трудових і соціальних прав громадян", - наголосив Сергій Марченко.

Законопроєкт є збалансованим та дозволить покращити якість життя громадян за рахунок підняття рівня доходів населення, яке працює, переконані у Кабміні.