Олег Синютка: мовчання влади Львова щодо спалаху коронавірусу у Ратуші – недопустиме

Народні депутати Микола Княжицький та Олег Синютка звернулись до очільника МОЗ та ЛОДА щодо ситуації зі спалахом коронавірусу в ЛМР

Минулого тижня стало відомо про те, що понад два десятки чиновників Львівської міськради захворіли на коронавірус. З цього приводу навіть було скасовано засідання сесії ЛМР. Станом на сьогодні жодного офіційного підтвердження чи спростування сказаному немає: мер Львова лише обтічно підтвердив один випадок і згадав про ще декілька підозр, хоча було достатньо часу, щоби мати чітку картину.

Виходячи з ситуації невизначеності та суспільної небезпеки, яку криє спалах коронавірусу у центральному органі влади мільйонного міста, який приховується, народні депутати від Львівщини Микола Княжицький та Олег Синютка звернулись з відкритим листом до керівників Міністерства охорони здоров'я та Львівської ОДА з вимогою з'ясувати та оприлюднити дані про ситуацію з захворюваністю у стінах Ратуші.

Публікуємо текст листів у повному обсязі:

Нагадаємо, у четвер, 20 серпня, мала відбутись важлива сесія ЛМР, але її перенесли через те, що у чиновників та депутатів міськради було масово виявлено коронавірус.

Наступного дня керівник фракції БПП "Солідарність" у ЛМР Петро Адамик підтвердив цю інформацію і заявив, що захворіли більше 20 наближених до Андрія Садового працівників Ратуші, в тому числі і його заступника, але всього один депутат.

"У Львівській міській раді масовий спалах коронавірусу. Поки що офіційно підтверджено понад 20 захворювань тільки у керівництва. Однак розуміємо, вірус поширився і на інших працівників, яких поки що не перевіряли. Вважаю, що такий стан речей – це перш за все безвідповідальність міського голови Садового. У місті провалена боротьба із COVID-19 і спалах захворювання у міській раді – це найкраще підтвердження. Львів вже кілька місяців є одним із лідерів по захворюваності, а міська влада бездіє і розводить руками".

Впродовж наступних днів у мерії мовчали і от сьогодні Андрій Садовий в ефірі радіо "Львівська хвиля" заявив:

"В нас захворів один керівник фракції, і на сьогодні є хворий один із заступників міського голови. В принципі по департаментах, всі очільники департаментів у формі, всі керівники управлінь у формі. Є ще декілька працівників, які мають підозри на коронавірус, але чесно вам скажу, це є середньостатистичний показник по місту. Тут нічого особливого немає, тому що у міському управлінні працює дуже багато людей. Просто депутати, у зв’язку із тим, що колега захворів, спереживались і попросили перенести засідання десь на початок вересня. Я з тим погодився. Я думаю, це мудро, тому що якщо є можливість не захворіти, то не треба хворіти, не треба проявляти героїзм. Наразі все гаразд, всі лікуються".