На Львівщині група хакерів викрадала особисті дані

Служба безпеки України блокувала у Львівській області незаконну діяльність групи, яка здійснювали DDos-атаки на інформаційні ресурси

Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

За інформацією СБУ, хакери розробляли й використовували шкідливе програмне забезпечення, щоб уражати комп’ютери та мобільні пристрої користувачів і отримувати їхні персональні дані. Відтак у месенджері «Телеграм» через закриті онлайн-канали вони систематично розміщували інформацію, яку викрадали.

Під час проведення слідчих дій за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці виявили і вилучили комп’ютерну техніку та зразки шкідливого програмного забезпечення.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 2 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України кільком фігурантам повідомлено про підозру у скоєнні злочину.