Голова Тернопільської ОДА, в якого виявили COVID-19, потрапив до лікарні

Кількома днями раніше очільник Тернопільщини перебував удома на самоізоляції

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш, у якого днями діагностували коронавірусну інфекцію, нині перебуває в лікарні на стаціонарному лікуванні. Про це Володимир Труш повідомив на своїй facebook-сторінці.

"По-перше, хочу подякувати усім за підтримку. За ваші дзвінки, повідомлення, коментарі. Наразі перебуваю на стаціонарному лікуванні. Медики діагностували пневмонію. Отримую необхідну допомогу, але паралельно продовжую працювати", – написав Труш.

Щодо роботи Тернопільської ОДА, то він запевнив, що адміністрація продовжує працювати у звичному режимі. Відповідно до протоколу, працівники структури пройшли ПЛР-тестування – 40 осіб, які безпосередньо контактували з головою ОДА впродовж останніх днів. Приміщення облдержадміністрації продезінфікували.

За словами Труша, деякі його заступники також захворіли на коронавірус і перебувають у лікарні. Проте він здійснює керівництво областю дистанційно, зокрема провів скайп-нараду з керівниками райдержадміністрацій та головними лікарями районних лікарень.

"Сьогодні ми прийняли рішення збільшувати кількість ПЛР-тестів у районах. Щодня до обласного лабораторного центру повинна надходити максимальна кількість зразків від усіх контактних осіб та людей з коронавірусною симптоматикою. Бо я, як ніхто, знаю, що цей вірус може не проявлятися фізично, пневмонії ви можете й не відчути, а в той час ваше здоров’я і життя вже може бути під загрозою", – додав Володимир Труш.

Тим часом ситуація із захворюванням на COVID-19 на Тернопільщині залишається складною. Так, за минулу добу, відповідно до даних РНБО, в області зафіксували 159 нових випадків, а загалом – 4923. Дані місцевого ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України" різняться – відповідно до них, за добу на Тернопіллі виявили 154 нові випадки COVID-19.

Загалом в області підтверджено 4916 випадків COVID-19. 385 осіб перебувають в лікарнях. З них 14 під кисневою маскою, 85 на кисневому концентраторі і одна особа під апаратом ШВЛ.

З огляду на таку ситуацію, в Тернопільській області додатково готують шість лікарень, де зможуть надавати допомогу хворим на коронавірус. Це медустанови у Зборівському, Підгаєцькому, Теребовлянському, Борщівському та Тернопільському районах.