До Катедрального Собору в Сокалі на Львівщині прибули мощі апостолів Петра і Павла

Їх привіз канонік базиліки Санта Марія Маджоре в Римі Кир Іриней (Білик), оформивши це офіційним актом, який проголошений на всю Церкву

Про це повідомляє пресслужба Сокальсько-Жовківської єпархії, інформує "Еспресо.Захід".

Напередодні у катедральному соборі Сокальсько-Жовківської єпархії відбулось принесення мощів святих первоверховних апостолів Петра і Павла, покровителів храму, на постійне перебування.

Перед входом до храму настоятель храму о. Ярослав Кащук із братством зустрічали мощі святих апостолів, які привіз із вічного міста Риму владика Іриней.

У цей день богослужіння очолив високопреосвященний Кир Ігор (Возьняк), митрополит Львівський у співслужінні правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківського Кир Михаїла (Колтуна) та каноніка базиліки Санта Марія Маджоре в Римі Кир Іринея (Білика).

ФотоПресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Митрополит Ігор у своєму слові зазначив, що колись людей оздоровляла тінь, яка падала від апостолів на людей, а тут ми маємо частину мощей, до яких кожен може приступити з вірою і просити зцілення.

Владика Михаїл подякував владиці Іринею, що передання мощей є офіційним актом, який проголошений на всю Церкву. Архиєрей побажав всім повернутися до віри апостолів, що творить чуда, які через переконання віри сьогодні є тут серед нас, щоб ми могли зростати у вірі і давати свідчення Божої благодаті у нашому житті.