У Львові тривають урочисті заходи з нагоди Дня Незалежності України

Урочистості розпочалися з ушанування пам'яті полеглих Героїв в російсько-українській війні та Революції Гідності.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

У Львові урочистості з нагоди Дня Незалежності України розпочалися з ушанування пам'яті воїнів, які загинули в російсько-українській війні та Революції Гідності. Близько 9-ї ранку львів'яни почали збиратися на Личаківському кладовищі. Тут поминальні заходи відбулися на 76-му полі, де спочивають загиблі на Сході України захисники, та 67-му полі, де поховані Герої Небесної сотні.

Урочистості відбуваються без партійних гасел. Серед людей майорить національна символіка, чимало людей – у вишиванках.

Опісля поминальних заходів усі присутні сформують колону і рушать вулицями міста до військового госпіталю привітати поранених захисників і заспівати гімн.

"Марш нескорених" організовує ветеран російсько-української війни Артур Киреєв.

"Мета акції – вшанувати всіх полеглих Героїв за вільність та незалежність України, подякувати військовим за захист і відвідати поранених, які перебувають в госпіталі, щоб мотивувати їх на скоріше одужання, – розповів у коментарі журналістці "Еспресо.Захід" Артур Киреєв. – Також будемо в Гарнізонному храмі молитися за здоров'я війська. До підготовки маршу активно долучилися львів'яни, тож марш від людей і для людей. Закликаємо не дозволити забути жертв війни й подякувати оборонцям держави".

Урочистості продовжаться біля пам'ятника Тарасові Шевченку та службою Божою у Гарнізонному храмі Петра і Павла.

Інформація доповнюється…