У Франківську вийшли на варту Незалежності "живі скульптури"

Козаки й кіборги із синьо-жовтимb прапорами в руках вийшли обабіч міської ратуші

Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

В Івано-Франківську на варті Незалежності у ці святкові дні стали символічні герої: козаки та кіборги з прапорами в руках. Вони вийшли по обидва бори міської ратуші з нагоди Дня прапора вчора, 23 серпня, а також сьогодні – у День Незалежності Українги. Про це на своїй facebook-сторінці написав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

"Вони оберігали і продовжують стояти на варті нашої Незалежності! Козаки і Кіборги: із синьо-жовтим прапором в руках, на головній споруді нашого міста. Між ними століття, але є те, що об'єднує їх крізь час. Це Україна! "Живі скульптури" вийшли по обидва боки Ратуші, щоб нагадати нам про те, як здобувається наше сьогодні, як формується Незалежність і як становлюється держава!

Ми пам'ятаємо ціну свободи! Герої не вмирають! Слава Україні!" – написав Марцінків.

Фото: facebook.com/ruslan.martsinkiv

Сьогодні, 24 серпня, перформанс на Ратуші триватиме до 13.00.

Зазначимо, з нагоди відзначення Дня Незалежності в Івано-Франківську сьогодні відслужили Панахиду за загиблими за волю і незалежність України, а також відбулося покладення квітів до могил загиблих у Меморіальному сквері. З 11.30 розпочався Молебень за Україну на Вічевому майдані.

Окрім того, впродовж дня у місті відбувається низка святкових заходів: тематичний конкурс дитячих малюнків, фотовиставка «Моя Україна», міські змагання з футболу «Люблю Івано-Франківськ», фінал чемпіонату України з баскетболу 3х3, виставка художніх виробів, присвячена 29-й річниці Незалежності України, святкові концерти, майстер-класи з виготовлення патріотичної символіки, розваги для дітей тощо.