Роман СОБКО: "Мусимо багато і вперто працювати…"

…аби кожен із нас міг пишатися тим, що є українцем

Про це в ексклюзивному коментарі з нагоди Дня Незалежності для "Еспресо.Захід" розповів Роман Собко, лікар, дитячий анестезіолог Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

Роман – учасник бойових дій на Донбасі (разом із братом Андрієм провів понад 500 операцій пораненим українським військовослужбовцям у Селидівській лікарні Донецької області). У квітні разом із групою українських медиків вирушив до Італії, де допомагав італійським колегам боротися з COVID-19.

Роман – не з тих людей, які хизуються своїми професійними досягненнями, і не з тих, хто любить вправлятися у красномовстві. Одна із улюблених цитат лікаря належить Митрополиту УГКЦ Андрею Шептицькому: "Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну".

«Зробити так, аби наша держава стала великою, могутньою та по-справжньому незалежною, аби кожен із нас міг пишатися тим, що є українцем, – це і є та ідея, навколо якої повинен об’єднатися український народ, – каже Роман Собко. – А щоб жити в державі, про яку кожен із нас мріє, мусимо багато і вперто працювати – кожен на своєму місці. Тільки так досягнемо своєї мети!".

Нагадаємо, 24 серпня, у День Незалежності на "Еспресо" триває проєкт "Україна – це ми!", метою якого є допомогти українцям краще пізнати самих себе. В рамках телемарафону йтиметься про українців, про ті риси, явища, людей та події, які можна назвати об’єднавчими.