Порошенко: Путін хоче поглинути Білорусь, як Гітлер колись поглинув Австрію

Українцям і Європейському Союзу потрібна незалежна Білорусь, як і самим білорусам. Державна незалежність цієї країни під загрозою захоплення Росією.

Про це заявив п'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко, інформує Еспресо.TV.

"Зараз, у ці дні, державна незалежність Білорусі під величезною загрозою. Стратегічна мета Росії - аншлюс, захоплення Білорусі: Путін хоче поглинути Білорусь так, як Гітлер колись поглинув Австрію. Ми, українці, Євросоюз, а в першу чергу білоруський народ, потребує сьогодні незалежної білоруської держави", - сказав Порошенко під час акції “З незалежністю не жартують”.

"Ми з вами, мільйони українців, тримаємо кулаки за те, щоб демократія у Білорусі перемогла, щоб білоруський народ, і тільки він обрав собі владу на вільних і чесних виборах, щоб у Білорусі не пролилася кров, щоб її землю не топтали російські солдати", - додав політик.

Також Порошенко сподівається, що на Європейській площі Києва українці відсвяткують вступ України до Європейського Союзу.  “Я хочу ще наголосити, що на цьому місці, на цій Європейській площі, ми з вами відсвяткуємо вступ України до Європейського Союзу. Хоча я реаліст і хочу сказати, що ясно, що це точно станеться, але не при цій владі”, - сказав Порошенко.

Нагадаємо, що в центрі Києва сьогодні відбувся Марш захисників України. Організатори маршу заявили, що сповідують принцип безпартійності, не долучають жодну з політичних сил та закликають усіх учасників не використовувати символів і гасел партій.