Німецькі лікарі підтвердили, що Навального отруїли

В організмі російського політика Олексія Навального знайшли речовину з групи інгібіторів холінестерази

Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на пресслужбу клініки Шаріте.

"Бригада лікарів детально оглянула пацієнта. Клінічні показники вказують на інтоксикацію речовиною з групи активних інгредієнтів – інгібіторів холінестерази. Ефект токсину був доведений кілька разів незалежними лабораторіями", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при цьому про конкретну речовину поки невідомо. Лікарі розпочали ще один широкий аналіз. Пацієнт перебуває в реанімації, й досі – у комі. Йому призначають антидот атропін.

Уранці 22 серпня 2020 року медичний борт з Олексієм Навальним, котрий перебуває у комі, після важких перемовин з російською владою вилетів з російського міста Омська до Берліна.

Наразі Навальний обстежується у берлінській клініці "Шаріте", яку німецька поліція узяла під посилену цілодобову охорону.

Переліт медичним спецбортом профінансував засновник оператора стільникового зв'язку "Білайн" (РФ), американський підприємець і політемігрант Борис Зимін

Навальний знепритомнів 20 серпня після того як випив чаю перед перельотом з Томська до Омська. У Сибіру політик займався підготовкою свого нового антикорупційного розслідування щодо зловживань з боку президентської партії "Єдина Росія". 

24 серпня влада Німеччини заявила, що російський політик Олексій Навальний "з великою часткою вірогідності" був отруєний.