Богдан КОЗАК: "Українців мають об’єднувати віра, мова, сімейні цінності та праця"

Це ті заповіді, яких ми повинні дотримуватись – і тоді все буде гаразд

Про це в ексклюзивному коментарі з нагоди Дня Незалежності для "Еспресо.Захід" розповів народний артист, актор та режисер Національного академічного театру ім. Марії Заньковецької, академік та професор Богдан Козак.

"Кожен народ, і українці зокрема, повинні спиратись на базові цінності. Тим більше, ми маємо чудові приклади, як це робили наші предки й духовні провідники. Це насамперед мова – як духовний скарб народу, як генетичний код нашої нації. І тут нашим провідником є Тарас Григорович Шевченко, геній, якому в цілому світі зведено найбільше пам’ятників.

Друге – це віра в Бога, яка об’єднує наш народ у небесну духовність. Тут, очевидно, слід сказати і про любов до рідної землі. А також великі сімейні цінності, про які завжди говорив Митрополит Андрей Шептицький. Адже саме сім’я – це те осердя, молекула, корінь, з якого виростає велике дерево нації. Разом з тим – виховання дітей, взаємоповага між різними поколіннями. І, що дуже важливо, праця на благо рідної держави.

Це ті заповіді, яких ми повинні дотримуватись – і тоді все буде гаразд", – зазначив відомий актор.

Нагадаємо, 24 серпня, у День Незалежності, на "Еспресо" триває проєкт "Україна – це ми!", метою якого є допомогти українцям краще пізнати самих себе. В рамках телемарафону йтиметься про українців, про ті риси, явища, людей та події, які можна назвати об’єднавчими.