ВООЗ і ЮНІСЕФ рекомендували дітям носити маски з 12 років

Діти від 12 років на рівні з дорослими мають носити маски у громадських місцях. Молодшим дітям рекомендують вдягати маски, якщо неможливо дотримуватися дистанції

Про це йдеться в інформаційному бюлетені ВООЗ, повідомляє BBC, передає "Еспресо.Захід".

"Згідно з порадою ВООЗ і ЮНІСЕФ, діти 12 років і старше повинні носити маску за тих же умов, що і дорослі, зокрема, коли немає гарантії дотримання дистанції в один метр від інших людей і в даному районі передача вірусу широкомасштабна", - наголошується в документі.

Дітям молодшого віку не рекомендують носити маски, оскільки вони не можуть правильно вдягати та знімати їх самостійно. При цьому ВООЗ наголошує, що пластикові екрани забезпечують менший захист, ніж медичні захисні маски.

Для дітей від 6 до 12 років у деяких ситуаціях, коли дотримання дистанції неможливе, діти можуть вдягати маски. Йдеться, зокрема, про школи, хоча, як визнають експерти, маски можуть ускладнювати процес навчання. Повинні бути враховані такі фактори, як наявність або відсутність широкомасштабної передачі вірусу в місці проживання дитини, а також можливість здійснення відповідного нагляду і інструктування дітей з боку дорослих про те, як правильно носити маски.

Від дітей п'яти років і менше "не потрібно вимагати носити маску", вказують експерти ВООЗ і ЮНІСЕФ. Дітям інших вікових груп не потрібно носити маску під час занять спортом і фізичних вправ (біг, стрибки або гри на майданчику). Водночас під час проведення подібних заходів рекомендують забезпечувати дотримання санітарних заходів. Відстань між дітьми повинна становити не менше метра, кількість дітей, що грають разом, слід обмежувати і дати можливість для миття рук.