Помер відомий львівський інженер-конструктор Григорій Шевчук

Він є автором низки архітектурних проєктів у Львові

Вчора, 22 серпня, на 81-му році життя відійшов львівський інженер-конструктор, вчений, педагог Григорій Шевчук. Про це повідомила Львівська спілка архітекторів, передає "Еспресо.Захід".

Григорій Шевчук – заслужений будівельник України, кандидат технічних наук, лауреат премій всеукраїнського рівня, нагороджений відзнаками українських церков, зокрема, медаллю священомученика Юрія Змієборця (УГКЦ).

Фото: Львівська спілка архітекторів

Він розробив велику кількість проєктів у Львові, Києві, Одесі і за кордоном. Серед відомих робіт – проєкти корпусів і гуртожитків Львівської політехніки, реконструкція Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, Львівської телестудії на Високому Замку, меморіальні комплекси воїнів Української Галицької Армії на Личаківському цвинтарі, пам’ятник Степанові Бандері у Львові, пам’ятник Іванові Федорову у Львові, пам’ятник Тарасові Шевченку у Львові, пам’ятник Митрополитові Андрею Шептицькому у Львові (конструктивна частина), десятки проєктів церков і громадських будівель для міст та сіл Галичини.

Григорій Шевчук викладав у Національному університеті "Львівська політехніка" і Львівському Лісотехнічному університеті.