Національний рекорд: пам'ятник Тарасові Шевченку встановив рекорд за кількістю монументів за кордоном

МЗС нарахувало аж 78 пам'ятників Кобзареві по світу

Напередодні Дня Незалежності Міністерство закордонних справ вперше офіційно зареєструвало національний рекорд – найбільшу кількість пам'ятників Тарасу Шевченку. МЗС нарахувало аж 78 пам'ятників Кобзареві у 42 країнах світу. Про це повідомляє пресслужба відомства, передає "Еспресо.Захід".

"Мене завжди вражало, що ледь не всюди за кордоном, куди не поїдь, знайдеш пам’ятник Кобзареві. І ось ми провели дослідження кількості пам’ятників, підготували доказову базу і напередодні Дня Незалежності України офіційно зафіксували національний рекорд – за найбільшу кількість пам’ятників за кордоном одній людині. І ця одна людина – Тарас Шевченко", — розповів очільник МЗС Дмитро Кулеба.

У МЗС впевнені, що пам'ятники Кобзареві – це традиційні "місця сили" української громади за кордоном. У відомстві запевняють, що йдеться не так про монументи, як про "єдність великого українського народу", і про те, що "Україна – всюди, де є пам’ятник Кобзареві, де є хоча б одна людина, яка каже про себе "Я – українець".

Нагадаємо, франківчанка Христина Мохнацька встановила рекорд України – дівчина пів години декламувала вірші Шевченка на горі Арарат.