Вандали намагалися зруйнувати скульптуру про Голодомор

Наразі один з головних символів Музею демонтували для реставрації

Про це йдеться на сайті Музею голодомору, передає "Еспресо.Захід". 

У ніч з 21 на 22 серпня було вчинено акт вандалізму щодо скульптури «Гірка пам’ять дитинства» на території Національного музею Голодомору-геноциду.

Керівництво Музею попередньо повідомляє: на скульптурі немає пошкоджень. Національний музей Голодомору-геноциду зробить все можливе, щоб найближчим часом скульптура повернулась на своє місце.

Олеся Стасюк, генеральна директорка Музею Голодомору зазначила: "Культура нації будується на підвалинах історичної пам’яті. Пам’ять про Голодомор — це частина історії кожного українця, яку ми не маємо право забувати заради сталого майбутнього. Те, що сьогодні було вчинено із скульптурою "Гірка пам’ять дитинства", — неприпустимий акт наруги над пам’яттю цілої нації. Ми зробимо усе можливе, аби "Дівчинка" щонайскоріше повернулася до експозиції музею".

Як зазначається в повідомленні, на місці злочину працює поліція.

Фото: Музей Голодомору

Український науковець-історик та публіцист Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook відреагував на вчинений вандалізм : "Пам‘ятник, який став одним із символів пам‘яті про Голодомор. Пам‘ятник, до якого приносять яблука і хліб в дні пам‘яті. Вандали сплюндрували його, директорка музею запевняє: фігуру не пошкоджено і незабаром її повернуть на місце. Але це не змінить того, що десь поруч з нами живуть потвори здатні, сплюндрувати такий пам‘ятник".