На Львівщині медики попереджають про можливий спалах туберкульозу через карантин

В області поменшало хворих на туберкульоз. Однак медики занепокоєні тим, що через пандемію і карантин люди рідше звертаються до медиків і рідше обстежуються.

Про це повідомляє Центр легеневого здоров’я, передає "Еспресо.Захід".

“Попри стрімке зростання пацієнтів, інфікованих вірусом SARS-CoV-2 із важкими і середньої важкості пневмоніями, які поступають на лікування до Центру легеневого здоров’я, наші фахівці і уся фтизіатрична служба області всерйоз занепокоєні зниженням виявлення випадків туберкульозу. І це, на жаль, не означає, що туберкульозом хворіють менше. Пандемія та обмежувальні карантинні заходи стали причиною того, що люди рідше звертаються до медиків, рідше проходять медобстеження. Звідси й зниження показників виявлення ТБ“,- зазначається у повідомленні Центру легеневого здоров’я.

Медики Центру легеневого здоров’я проаналізували зведені епідеміологічні показники на Львівщині за перше півріччя поточного і наводять такі дані:

Лікарі закликають звертатися за допомогою, якщо ви помітили у себе кашель, який триває понад 2 тижні, температура тримається понад 7 днів, утруднене дихання, біль у грудях, поганий апетит, постійна слабкість, безпричинну втрата ваги, підвищену пітливість, особливо вночі і наявність крові у мокротинні, що виділяється при кашлі.

Нагадаємо, за останню добу на Львівщині виявили ще 172 хворих на коронавірус.