У Львові щотижня урочисто підніматимуть прапор над Меморіалом Героїв Небесної Сотні

Традицію започаткують у День прапора

Цієї неділі, 23 серпня, у День прапора, об 11.00 год Львів започаткує традицію щотижневого урочистого церемоніалу підняття державного прапора України над Меморіалом пам’яті Героїв Небесної Сотні, що на вул. Кривоноса-Замкова. Про це повідомляє "Еспресо.Захід" з посиланням на пресслужбу ЛМР.

Розпочнуть цю ініціативу курсанти Академії сухопутних військ, і щотижня будуть змінюватися різні структури. "Спершу прапор піднімають курсанти з Академії, а наступні місяці прапор підніматимуть пожежники, нацгвардійці, поліція та інші службовці", - розповів директор департаменту "Адміністрація міського голови" ЛМР Євген Бойко.

Він також додав, що у Львові "є практика, що ми до Дня Незалежності збираємося з родинами наших Героїв". "В цей день, 23 серпня, будуть запрошені родини Героїв, які загинули в АТО, і родини Героїв, які загинули під час Революції Гідності. І в такому дружньому родинному колі відзначимо День Незалежності нашої країни", - пояснив Євген Бойко.

Як зазначають в мерії, щотижневий церемоніал підняття Державного прапора стане знаком національної єдності, честі та гідності. Адже національний прапор є символом держави, символом нашої національної приналежності, історії та сьогодення.