"Мені все одно, хто у вас загинув": на Львівщині водій автобуса вигнав матір загиблого воїна АТО

Водію загрожує дисциплінарне покарання.

Про інцидент повідомила матір загиблого воїна АТО Марія Найда на своїй сторінці у мережі Facebook, передає "Еспресо.Захід".

"Я зайшла в автобус 217А, приблизно о 8-й годині ранку. Показала посвідчення пільгового проїзду матері загиблого воїна АТО. Водій сказав вийти і чекати наступну маршрутку, бо в нього тільки сидячі місця. Хоча в автобус ще зайшли троє пасажирів. Я йому пояснила, що в мене загинув син, щоб Ви їздили і заробляли гроші. Нащо прозвучала відповідь: "Мені все одно, хто у Вас загинув". Я їду в церкву, тільки до верху. Всі пасажири мовчали, ніби в рот набрали води. Одна жіночка, яка сиділа, дала мені місце і сказала водієві, що не може слухати це все, що він говорить", – написала у відчаї жінка.

На ситуацію відразу відреагували у Львівській обласній державній адміністрації. У розмові з журналісткою "Еспресо.Захід" заступник голови ЛОДА Тарас Грень повідомив, що знайомий із ситуацією і вже мав розмову з перевізником.

"Ми скерували офіційного листа перевізнику. Керівництво провело розмову з водієм, йому загрожує дисциплінарна відповідальність, – повідомив Тарас Грень. – Позиція у перевізника така, що в автобусі не було вже вільних сидячих місць. Ми закликаємо управління транспорту провести зустріч із керівництвом АТП та самим водієм. Сподіваємося, розмова відбудеться вже сьогодні".

Про те, що чекає на водія, у ЛОДА не кажуть. За словами Тараса Греня, ці критерії прописано в договорі між перевізником та найманим працівником. Але й розірвати договір з АТП теж іще немає підстав.

"Ми можемо розривати договір, лише коли поліція оформить три такі протоколи. Інакше самостійно ми не маємо правових підстав вчиняти якісь дії. Втім історія залишається на контролі", – додав Тарас Грень.

Як водій відповість за свій вчинок, чиновники обіцяють повідомити відразу після запланованої зустрічі.