На Львівщині стартував ремонт прикордонної дороги Яворів – Грушів

Початок робіт сьогодні припильнував особисто міністр Кабінету Міністрів

Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА,

На Львівщині почали ремонтні роботи на прикордонній автомобільній дорозі Яворів – Грушів. Старт робіт перевірили заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко спільно з міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, який сьогодні, 21 серпня перебуває на Львівщині з робочим візитом.

Протяжність дороги – 19,5 км. Наразі тут виконують земляні роботи та зрізають пошкоджене дорожнє покриття.

Перш ніж прокласти новий асфальтобетон, дорогу розширять відповідно до нормативних вимог. Влаштують водовідведення, замінять наявні залізобетонні труби, посилять основу дорожнього покриття. Після цього тут прокладуть тротуари та встановлять освітлення в межах населених пунктів, а також облаштують зупинку громадського транспорту.

"На цю дорогу ми залучили кредитні кошти і маємо низький відсоток з відтермінуванням на 5 років. Співпраця з іноземними партнерами дозволить не лише покращити транспортну інфраструктуру, а й створити нові робочі місця. Ми хочемо, аби такі прикордонні дороги стали візитними картками Львівської області", – зазначив Юрій Бучко.

Оновлена дорога відповідатиме параметрам IV категорії. Загальна вартість робіт – 7 млн євро. Ремонт дороги виконують у межах співпраці з Польщею (Програма "Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні"). Польща надає Україні кредит під 0,15% річних.

За словами Юрія Бучка, крім дороги Яворів – Грушів, планують розпочати ремонтні роботи на дорогах Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий, КПП "Смільниця" – Старий Самбір, а також Червоноград – Рава-Руська.