Ексочільниця департаменту охорони здоров’я Закарпаття, звинувачена в шахрайстві, вийшла на волю

Заставу за Єлизавету Біров у сумі 1 млн 89 тис. грн сплатив благодійний фонд "Партія угорців України"

Про це в коментарі "Еспресо.Захід" повідомив журналіст Віталій Глагола.

"Правоохоронці з’ясували, що екскерівниця департаменту (новий голова ОДА її звільнив) та її заступник разом з компанією "Гудмедікал" поставляли халати для медиків свідомо за завищеною ціною. Це зробили за один день, без тендера. Такий одяг навіть на ринку коштує до 300 грн, а його купили, здається, по 440 грн. Правоохоронці провели експертизу і з’ясували, що ці халати не є медичними. Вони радше для будівельників і не мають особливого захисту для лікарів", — розповів Віталій Глагола.

Окрім Єлизавети Біров підозру у незаконних закупівлях оголосили Олегу Гудашу — керівникові компанії-постачальника халатів "Гудмедікал". Заставу у розмірі 1 млн 89 тис. грн вніс тесть підозрюваного. Третій фігурант справи заступник керівника департаменту охорони здоров‘я Закарпатської ОДА Іван Гуштан лежить у кардіологічному відділенні міської лікарні Ужгорода. Обрання запобіжного заходу відкладатимуть, доки він перебуватиме на стаціонарному лікуванні.

Додамо, що за словами Віталія Глаголи, потенційні крадіжки на медичних костюмах складають 16 млн 535 грн. У поліції зазначають, що загальна вартість купленого товару склала 29 млн 565 тис. грн, а медпрацівники області отримали понад 57 тисяч костюмів та 71 тисячу респіраторів неналежного рівня захисту. За версією слідства, тендерний конкурс таки відбувся, проте виграв його наближений до ключових фігур медсфери області бізнесмен.