У "реабілітаційному центрі" на Львівщині незаконно утримували десятки людей

Сьогодні, 20 серпня, слідчі провели обшуки в одному з "реабілітаційних центрів", розташованому у приватному будинку в одному з сіл Жовківського району

Про це повідомляє поліція Львівської області, передає "Еспресо.Захід".

Під приводом реабілітації до центру привозили людей з тимчасовою наркотичною та алкогольною залежністю. Їх примусово утримували та "лікували". Вартість одного місяця перебування "пацієнта" у закладі становила 10 тисяч гривень.

Правоохоронці встановили, що до злочину причетний 40-річний керівник, який мешкає у Львові й безпосередньо керував персоналом. Також підозрюють 43-річну жінку, яка проживала у закладі й спілкувалася з рідними людей, яких утримували. Зловмисники не мали документів на відповідну діяльність та жодного стосунку до медичної сфери. Під час обшуку правоохоронці вилучили документацію на осіб, які проходили "реабілітацію", а також гроші, комп’ютерну техніку тощо.

"У закладі перебували 17 осіб віком від 19 до 40 років. Це мешканці Львівської області, а також жителі Києва, Тернополя та Харкова, яких утримували проти власної волі, проводячи примусове «лікування». Самостійно залишити центр вони не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Дзвінки та розмови телефоном також контролювали", – повідомив очільник поліції Львівщини Василь Віконський.

Додамо, що підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна. Зараз поліціянти встановлюють спільників. Триває досудове розслідування.