На Прикарпатті створять нову туристичну стежку із Шешор до полонин і Мертвого озера

Екомаршрут починається від центральної дороги у селі Шешори і веде стежкою "На полонину Росохата". Протяжність стежки хребтом становить близько 2,5 км.

Працівники відділу рекреації Національного природного парку "Гуцульщина" розпочали знакували відрізок шляху до Росохатої, пишуть на сторінці Національного природного парку "Гуцульщина" у Facebook, передає "Еспресо.Захід".

Від Шешорів стежка веде до Мертвого озера майже біля гребеня хребта Карматура. Озеро невелике за розмірами, мілке, заросле деревами і чагарниками.

Від Мертвого озера маршрут пролягає уздовж хребта Карматура давньою польською дорогою. На гребені самого хребта можна побачити кам’яні стовпчики, датовані 1936 роком з надписами P L (Polski las), що означає "польський ліс".

Фото: Facebook Національний природний парк "Гуцульщина"

Далі, спустившись з хребта Карматура, можна вийти до трьохсотлітнього бука або до полонини Поліни. Обидва відгалуження маршруту ведуть до центру села Прокурава.

"Ця екостежка є однією із найбільш популярних серед відвідувачів національного парку "Гуцульщина", особливо влітку, коли на полонині випасають худобу. У цей час тут можна не тільки відпочити, але й скуштувати і придбати традиційні гуцульські сирно-молочні продукти – бринзу, вурду, будз", – йдеться у повідомленні національного парку.

Фото: Facebook Національний природний парк "Гуцульщина"

Відрізок шляху до Росохатої уже ознакували, наступний етап робіт – знакування від полонини до Мертвого озера і вздовж хребта Карматура.