Маскувальні сітки, медичні засоби та солодощі: львівські волонтери передали допомогу на передову

Ветеранська спілка "Ми — українці" збирає допомогу для військових по всій Україні. Нині свою частку передали волонтери зі Львова.

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Вранці біля Гарнізонного храму у Львові купчаться волонтери із пакунками для захисників на Схід. Засоби захисту, маски, рукавички, медикаменти, маскувальні сітки і, звичайно ж, солодощі нині їдуть на передову.

За кермом вже не вперше Сергій Новіков. Чоловік з 2014 року своїм обов’язком вважає допомагати захисникам  в зоні ООС. У розмові з журналісткою "Еспресо.Захід" розповідає, волонтерську допомогу намагаються передавати щомісяця. Гостинці збирають з усієї України.

"Є люди, котрі не втомилися, - запевняє Сергій Новіков. - Учора ми завантажили допомогу з львівської волонтерської кухні: сухі борщі, пироги, медовики. Окрім гарнізонного храму, нині ще поїдемо на ринок, де обіцяють запакувати сільськогосподарську продукцію. Втім, упродовж усього маршруту, люди також вивозять потрібні речі. Наш мікроавтобус, як гумовий, все влазить. Ми постійно їздимо до хлопців, тож бачимо, що їм потрібно. Найголовніше для бійців — наша увага і те, що ми пам’ятаємо про війну".

Частину гостинців передали капелани із Гарнізонного храму апостолів Петра і Павла у місті. Від початку війни в храмі активно підтримують військовослужбовців. Прихожани храму знають про діяльність церкви, отож активно долучаються з різноманітною допомогою.

"Нині передали солодощі, фрукти, цибулю, часник та речі, що допомагають у побуті,- зазначив військовий капелан, священнослужитель Гарнізонного храму Андрій Сіданич. - Таким чином ми демонструємо, що пам’ятаємо про військових. Хоча зачасту хлопці просять про молитву. Насправді вони її найбільше потребують. Важлива ще й увага. Вони тішаться, що ми разом з ними і пам’ятаємо".

 

Втім найприємніші та найтепліші подарунки передали діти. Малеча створювала картини для акції "Дякуємо за незалежність", що відбувається у Шевченківському гаю у Львові.

"Ми створюємо відеофільм, яким будемо вітати Львів та Україну на День незалежності, - розповідає працівниця Шевченківського гаю Надія Дзвоник. - Це історія, як діти малюють, як вони приносять ці малюнки.  Ми передаємо 400 картин наших діток, які є водночас листівками. В них дітлахи бажають воїнам здоров’я, а також пишуть зворушливі слова вдячності".

Нині автобус вирушає в Донецьку область. Зокрема волонтери відвідають хлопців в Зайцевому, Пісках та Авдіївці.  Вже ввечері планують бути у Києві, а потім їдуть на Схід.

Христина Парубій