Замість масок учителі носитимуть спеціальні щитки, — МОЗ

Міністерство охорони здоров'я змінило вимоги до носіння засобів індивідуального захисту вчителями. Замість масок вони використовуватимуть спеціальні щитки.

Про це пише Суспільне з посиланням на головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Під час проведення уроків, ми їм (вчителям - ред.) будемо дозволяти носити не маску на обличчі, а захисний прозорий щиток, який виконує ті ж самі функції, але дозволяє проводити освітній процес, використовувати і передавати всі емоції педагога", — повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

Ляшко також наголосив, що медичні огляди перед навчальним роком потрібні тільки для дітей першого класу. Для всіх інших дітей — раз на рік.

"Медичні огляди перед навчальним роком проводяться для дітей першого класу. Для всіх інших дітей медичні огляди проводяться раз на рік. Це прохання від лікарів, це вимоги нормативно-правових актів не робити скупчення дітей, навіть у період, не характерний для епідсезону, напередодні навчального року або наприкінці. Бо, зазвичай, на медичні огляди відправляли або в травні, або в серпні ”, — заявив головний санітарний лікар і додав, що батькам необхідно зробити дітям всі необхідні щеплення згідно з календарем щеплень.