Традиційна проща до Унева буде в онлайні

Через пандемію серпнева проща до Унева, яка традиційно відбувається з 25 до 28 серпня, змінить свій формат. На Успіння монахи запрошують приєднатися до них у молитві, але в режимі онлайн

Про це у своєму відеозверненні сказав ігумен студитів єромонах Йона (Максім), передає "Еспресо.Захід".

"Похід зі Львова до Унева відбуватися не буде, а на території лаври не проводитимуть чувань. Проща відбуватиметься на території монастирської церкви, до якої матимуть доступ лише монахи лаври", – сказав єромонах Йона (Максім).

Для всіх охочих богослужіння транслюватимуть онлайн, проте для тих вірян, які таки прийдуть до лаври, забезпечать озвучення літургії ззовні. Вони зможуть брати участь у богослужінні, стоячи на внутрішньому чи зовнішньому подвір’ї церкви.

Розклад богослужінь в Уневі:

27 серпня, 18:00 – вечірня з литією з обходом з плащаницею довкола монастиря

28 серпня, 06:00 – єрусалимська утреня з похороном Богородиці

28 серпня, 09:00 – архієрейська літургія

"Щоб уникнути великого скупчення людей, ми прийняли таке рішення. Хто прийде, той може взяти участь у богослужінні. Хочу підкреслити, що наше духовне життя не вимірюється одноразовою поїздкою у святе місце, де є чудотворна ікона, а вимірюється нашою щоденністю. Тому заохочую всіх прийти до нашої лаври в інший день і уникнути великого скупчення людей. Свята Богородиця чекає нас упродовж року кожного дня, а не тільки на Успіння", – сказав єромонах Йона (Максім).

Більше інформації про прощі опублікують пізніше на сторінці монастиря і прощі у Facebook.

Нагадаємо, 17 серпня Свято-Успенської лавра відкрилася для вірян після того, як наприкінці липня Covid-19 діагностували у 18 монахів.