Суд заарештував учасника підпалу автівки журналістки Радіо Свобода у Львові

Голова Галицького суду Львова Ірина Волоско обрала запобіжний захід колишньому поліцейському Михайлові Чердаку, який причетний до підпалу машини львівської кореспондентки Радіо Свобода Галини Терещук.

Про це повідомляє Радіо Свобода

Підозрюваного заарештували із правом внесення застави у розмірі 168 тисяч гривень.

Нагадаємо, підозрюваного в участі у підпалі оперативники СБУ у Львівській області затримали 17 серпня у Львові, де він переховувався від слідства на одній із квартир.

Затриманому інкримінують, що він у змові із замовником займався пошуком виконавця, підбурював його до вчинення злочину та, зрештою, передавав кошти за виконану "роботу".

Нагадаємо, в ніч на 30 січня у Львові спалили автомобіль кореспондентки "Радіо Свобода" Галини Терещук. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав. 6 лютого прокурорка Львівщини повідомила про затримання підозрюваного.

11 лютого Ірина Діденко поінформувала, що прокуратура підготувала повідомлення про підозру ще двом учасникам нападу – замовнику й організатору:

48-річному безробітному, раніше судимому львів'янину, (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці) у замовленні підпалу.

43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області (22 роки працює в поліції), у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану "роботу". Його оголошено у розшук.

Згодом стало відомо, що замовником підпалу автомобіля журналістки вважають 48-річного раніше судженого львів'янина Вадима Дмитренка. Він в очікуванні суду перебуває під домашнім арештом. Мотивів злочину наразі не розголошують.

Щодо особи поліцейського, то за інформацією видання "Діло", мова йде про 43-річного Михайла Чердака, старшого оперуповноваженого Франківського райвідділу поліції Львова.

25 травня Галицький районний суд міста Львова виніс вирок першому фігуранту справи. Виконавця підпалу 19-річного Якоба Сарахмана засудили до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном три роки.